Zašto aplikacija Bernafon prikazuje samo jedan slušni aparat?

Saznajte zašto Bernafon aplikacija može prikazati samo jedan slušni aparat i kako riješiti taj problem.

Prije nego počnete

Vodič za kompatibilnost
Pogledajte koji telefoni će raditi s vašim slušnim aparatima

Vodič za kompatibilnost >

Preuzmite Bernafon aplikaciju Potrebna vam je Bernafon aplikacija za korištenje značajke „Pronađi moje slušne aparate“.

Preuzmite Bernafon aplikaciju za iOS
Preuzmite Bernafon aplikaciju za Android

Jedan od vaših slušnih aparata možda je isključen.

Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da ponovno povežete svoj slušni aparat.

Pokušajte uključiti i isključiti Bluetooth® na svom telefonu.

Idite na > Postavke.
Isključite Bluetooth, a zatim ga ponovno uključite.

Provjerite jesu li oba slušna aparata uparena s vašim telefonom.

Vaši slušni aparati možda trebaju ažuriranje firmvera Što je firmver?

Firmver je ugrađeni softver koji kontrolira mini računalo unutar svakog vašeg slušnog aparata. Firmver je potrebno povremeno ažurirati jer ga kontinuirano razvijamo i poboljšavamo.

Problem s firmverom 1.4.0

Neki korisnici s Bernafon Alpha firmverom 1.4.0 iskusili su da se u aplikaciji prikazuje samo jedan slušni aparat. Identificirali smo uzrok i riješili ga ažuriranjem firmvera. Preporučujemo ažuriranje na firmver 1.4.2, kontaktiranjem vašeg stručnjaka za slušne aparate.

Firmver vaših slušnih aparata možete također ažurirati putem Bernafon aplikacije.

Kako provjeriti firmver u vašim slušnim aparatima

Da biste provjerili verziju firmvera svakog od vaših slušnih aparata, možete koristiti Bernafon aplikaciju. Budući da možete vidjeti samo jedan slušni aparat u aplikaciji, morat ćete ih uparivati jedan po jedan.

Prvo, provjerite verziju firmvera slušnog aparata koji vidite u aplikaciji.

Dodirnite donji izbornik ‘Slušni aparati’.

Dodirnite Postavke slušnih aparata.

Dodirnite Detalji o slušnom aparatu.

Zatim isključite taj slušni aparat i zatvorite aplikaciju.

Zatim ponovno pokrenite drugi slušni aparat i ponovno otvorite Bernafon aplikaciju, a zatim ponovite gore navedene korake.

Alternativno, kontaktirajte svog stručnjaka za slušne aparate ako vaši slušni aparati imaju različite firmvere. Oni će to moći vidjeti u svom softveru za podešavanje slušnih aparata. Ako vaši slušni aparati imaju različite firmvere, vaš stručnjak za slušne aparate će ih ažurirati na najnoviju verziju.

Različite verzije firmvera na svakom slušnom aparatu

Ako vaši desni i lijevi slušni aparati imaju različite verzije firmvera, može biti teško upariti oba slušna aparata s aplikacijom.

Zašto bi firmver bio različit?

To se može dogoditi ako je samo jedan od vaših slušnih aparata poslan na servisiranje ili kada je obnovljen samo jedan od slušnih aparata. U tom slučaju, ažuriran je samo jedan slušni aparat.

Možda imate različite modele slušnih aparata za svako uho

Ako imate različite vrste slušnih aparata za svako uho, nećete moći upariti Bernafon aplikaciju s oba vaša slušna aparata.

To je zato što se aplikacija može upariti samo s jednim setom slušnih aparata, a ako je model desnog slušnog aparata drugačiji od modela lijevog slušnog aparata, oni se tretiraju kao dva različita seta slušnih aparata.

Možda imate više iOS uređaja uparenih s vašim slušnim aparatima

Ako imate nekoliko iOS uređaja uparenih s vašim slušnim aparatima, kao što su iPhone i iPad, to može uzrokovati probleme.

Možda imate CROS predajnik za jednostranu gluhoću

Ako je jedan od vaših slušnih uređaja CROS predajnik umjesto slušnog aparata, nećete ga moći povezati s Bernafon aplikacijom jer CROS predajnici nemaju Bluetooth tehnologiju.

CROS predajnici su namijenjeni osobama s jednostranom gluhoćom, također poznatom kao jednostrani gubitak sluha. Oni djeluju kao mikrofoni na uhu gdje ništa ne možete čuti i šalju zvuk na slušni aparat na drugom uhu.

Vaši slušni aparati mogu biti postavljeni kao monauralni setovi

Ako imate običan (binauralni) set slušnih aparata, a jedan od vaših slušnih aparata se izgubi ili pokvari, aplikacija će nastaviti tražiti nestali slušni aparat.

Ako želite nastaviti koristiti svoj jedan preostali slušni aparat s aplikacijom, morat ćete zamoliti svog audiologa da postavi vaš jedan preostali slušni aparat kao ‘monauralni set’, kako biste ga mogli upariti s aplikacijom.

Kada drugi slušni aparat ponovno postane dostupan, dva slušna aparata će trebati biti ponovno postavljena kao binauralni set. Ako se to ne dogodi, vaša dva slušna aparata će biti postavljena kao monauralni setovi. To znači da će se svaki od njih tretirati kao jedan set slušnih aparata. Budući da se samo jedan set slušnih aparata može upariti s aplikacijom, neće biti moguće upariti oba slušna aparata istovremeno.

Da biste to riješili, zamolite svog stručnjaka za slušne aparate da ponovno postavi oba vaša slušna aparata kao binauralni set.